Katharina Nikolitsi Andersson

Nikolitsi Make Up & Design grundades 2007 utav mig, Katharina Nikolitsi Andersson.
Jag är utbildad make up-artist på International Makeup Center i Stockholm 2007 och har sedan dess frilansat både som makeup-artist med olika uppdrag samt arbetat i en av Kicks butiker som säljare och makeup-artist.

Hos min pappa fick jag lära mig otroligt mycket om guld- och silversmeds yrket. Jag brukade önska motiv som min pappa först ritade upp på papper och sen skapade i silver. Jag iakttog noggrant hela processen steg för steg. Hade man tur (vilket man oftast hade) fick man hjälpa till, sitta i pappas knä och hålla i verktygen, känna materialet och se konstverket trollas fram mellan våra händer.

Min pappa Mike lärde sig guldsmeds yrket tidigt och hade på 70- och 80-talet en butik på Rhodos i Grekland där han tillverkade och sålde smycken. Han var 16 år gammal när han utbildade sig i ”gamla staden” på Rhodos. Utbildningen varade under 6 år.

Min pappa är också en fantastisk konstnär som tecknar och målar underbara tavlor. Denna erfarenhet överför han skickligt på guldsmedsyrket då han gjort fantasifulla silverkonstverk i både 2D och 3D. Blommor, båtar, seriefigurer och servettringar – detta är bara en bråkdel av de fantastiska konstverk han har skapat.